Presentatietip


Zichtbare mimiek

Zichtbare mimiek

door / zondag, 29 september 2013 / Gepubliceerd inpresentatie tip 2
tip stilte in presenteren

Met je mimiek breng je over wat je van binnen voelt. Voel je je op je gemak, dan zal je gezicht ontspannen zijn en de mimiek aansluiten bij het verhaal. Je komt dan authentiek en geloofwaardig over.

Voel je je daarentegen onrustig of onzeker, dan is de kans groot dat dit ook van je gezicht is af te lezen. Misschien probeer je dit ‘weg te werken’ door naar de grond of het plafond te kijken, een pokerface  of een gemaakte glimlach op te zetten. Onbewust registreert je publiek dit en conclusies trekken als: presenteert hij voor het eerst, is hij niet goed voorbereid of heeft hij er wel zin in?

Dus ontspan, glimlach  vriendelijk en kijk je publiek aan met een open gezicht. Dit boeit je publiek en zorgt voor een ontspannen stemming.

 

Mimiek

Volg mij

Rosita Setz

Presentatietrainer at Rosita Setz
Sinds 1996 geeft Rosita trainingen in presentatievaardigheden in zowel de profit- als non-profit sector. Als specialist adviseert zij jou, zowel inhoudelijk als met de manier waarop je presenteert. Haar ambitie is professionals op een hoog presentatieniveau te brengen.
Volg mij

Latest posts by Rosita Setz (see all)

TOP