Training


Onweerstaanbaar spreken

Onweerstaanbaar spreken

door / zaterdag, 28 september 2013 / Gepubliceerd inworkshops - leiders, workshops - leraren, workshops - politici

Deze training wordt ‘in company’ aangeboden.

Waarom deze korte, intensieve training?
Je spreekt weleens voor een groep, soms op je werk, soms in vrije tijd. Je geeft presentaties voor je collega’s of klanten, wordt gevraagd op feestjes iets leuks te zeggen of spreekt bij een gastspreker een dankwoord uit. En misschien is het niet met grote regelmaat, je wilt het wel goed doen als je dan eenmaal voor zo’n groep staat.

En dan merk je dat je gespannen bent, dat het klamme zweet je uitbreekt of dat je bijna niet uit je eerste woorden komt. Daarnaast zou je zelf ook willen genieten van je eigen optreden in plaats van achteraf bedenken wat je eigenlijk had willen zeggen. De presentatietraining ‘Onweerstaanbaar spreken’ geeft je hiervoor adviezen, zet je meteen aan tot actie en legt de basis voor het verleiden van je toehoorders. Een echte opfrisser!

Aanpak
Met korte oefeningen werken we in deze training van 2,5 uur aan het optimaliseren van je handelen voor publiek, zowel voor in je werk als in privésituaties. Je maakt kort kennis met een aantal aspecten van het  spreken voor groepen, namelijk:

 • contact aangaan met je toehoorders
 • non-verbale communicatie
 • geloofwaardigheid
 • voorbereiding
 • structuur in je presentatie.

Deze presentatietraining is zowel voor ervaren als onervaren sprekers interessant. Voor de eerste groep werkt deze workshop, doordat de al aanwezige presentatievaardigheden worden aangescherpt. De tweede groep krijgt vooral het vertrouwen mee dat presenteren voor iedereen is te leren. Deze workshop is zeker  een aanrader om als team te volgen, ongeacht welke functie ieder heeft. En daarmee dus ook geschikt om de teamspirit te verhogen.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal 8 deelnemers. Hiermee garandeer ik voldoende aandacht voor iedere deelnemer in de groep. Iedereen krijgt de mogelijkheid een maximaal rendement uit deze training ‘Onweerstaanbaar spreken’ te halen.

Investering
Deze training kost € 795,00 (exc. 21% BTW en reiskosten naar locatie). Hierbij wordt mijn boek ‘Interactief presenteren’ ter waarde van € 22,50 (incl. 6% BTW) per deelnemer in rekening gebracht.
De prijs is exclusief locatiekosten en catering, omdat deze workshop meestal kan worden gegeven in het bedrijf van de opdrachtgever.
Bel of mail voor vragen en/of wensen op maat.

Samenvatting
Samenvatting onweerstaanbaar spreken
Een verrassende samenvatting van mijn lezing over ‘Onweerstaanbaar Spreken’ voor StorytellingMatters, ontving ik van Willemien Brand van BuroBrand.

Volg mij

Rosita Setz

Presentatietrainer at Rosita Setz
Sinds 1996 geeft Rosita trainingen in presentatievaardigheden in zowel de profit- als non-profit sector. Als specialist adviseert zij jou, zowel inhoudelijk als met de manier waarop je presenteert. Haar ambitie is professionals op een hoog presentatieniveau te brengen.
Volg mij

Latest posts by Rosita Setz (see all)

4 Responses to “Onweerstaanbaar spreken”

 1. Ik vond je presentatie dinsdagavond (Financials meet Financials) erg goed. To the point, focus op belangrijke punten, ze blijven hangen.
  Je hebt een zeer interessante en duidelijk specialisatie en dat vind ik persoonlijk altijd erg sterk. We hebben niets aan mensen die alles kunnen, je hebt mensen nodig die iets kunnen.

 2. Een jaar geleden wist Rosita in een presentatie van een klein uur me weer op scherp te zetten. Opnieuw is mij duidelijk geworden dat een boodschap overbrengen meer is dan een aantal kreten in een PowerPoint presentatie zetten. Op een vooral praktische wijze doorliep ze verschillende facetten van het presenteren. Ze boeide me door haar tempo, afwisseling en enthousiasme. Een vrouw met kennis van zaken.
  Voor de zomer volgde ik bij haar de workshop ‘Onweerstaanbaar spreken’ en weer wist ze de groep goed te bereiken en theorie en praktische onderdelen goed te combineren. Ze is een prettig persoon voor de groep en mijn aandachtspunten zijn me duidelijk: contact maken, krachtig staan en meer op mijn eigen kwaliteiten vertrouwen. Ik sta weer op scherp!

 3. Rosita gaf in mijn Rotary Culemborg een bevlogen presentatie. Ze liet zien dat je een presentatie niet alleen kunt houden op basis van je kennis, maar dat je “in de huid van je doelgroep moet kruipen”. Door dynamisch te zijn in taal, woordkeus en lichaamstaal kan je je kennis en ervaring beter “verkopen”. Ook is het is van belang dat je als spreker een balans vindt tussen dynamiek en rust. Je geeft daarmee je luisteraars de gelegenheid om je verhaal te laten bezinken en goed op te nemen. Goede tips! Na haar presentatie ontstond er een levendige interactieve discussie. Als club kijken we terug op een geslaagde avond.

 4. Recentelijk woonde ik een workshop van Rosita bij en omdat ik net een trainersopleiding achter de rug heb, was ik extra benieuwd hoe een ervaren trainer zoiets aanpakt. Mooi om te zien dat ze dat wat zij vertelt over presenteren ook daadwerkelijk zelf in de praktijk brengt. Je ziet meteen wat het doet als je haar adviezen volgt: er staat een krachtig spreker die helder vertelt en het publiek weet te boeien.
  Haar enthousiasme en kennis van zaken zijn zeer inspirerend, een echte aanrader!

Geef een reactie

TOP