Workshop


Ontspannen debatteren

Ontspannen debatteren voor politici

door / dinsdag, 10 september 2013 / Gepubliceerd inworkshops - politici

Je zit in de politiek en wilt je presentatievaardigheden en debattechnieken aanscherpen. Vragen en opmerkingen helder kunnen pareren. Deze training, waar het accent duidelijk op de interactie, op het debat ligt, is een logisch vervolg op de training ‘Bevlogen spreken voor politici‘. Debatteren gaat je na deze training beter af.

Deze training wordt als een op maat training met collega politici aangeboden. Valt er binnen de fractie of gemeenteraad een groep van minimaal 5 en maximaal 8 personen samen te stellen, neem dan contact op. Ik neem dan zo snel mogelijk de specifieke wensen met jullie door om tot een optimale training te komen. De locatie wordt in overleg bepaald.

In de training is aandacht voor:

  • keuzes maken  in de voorbereiding voor een helder betoog
  • publieksgericht spreken
  • taalgebruik en retorische technieken
  • weerstanden wegnemen
  • vragen beantwoorden.

Dit doen we aan de hand van korte, praktische presentatietips en inzichtgevende oefeningen. Na de training ‘Ontspannen debatteren voor politici’ weet je waarop je kunt letten bij de voorbereiding van je speech en wat te doen als je eenmaal achter het katheder staat, hoe je professioneel vragen en tegenwerpingen beantwoordt en hoe je bij iedereen de aandacht kunt vasthouden.

Investering
Deze training kost als groep € 795,00 (excl. 21% BTW en reiskosten naar locatie). Hierbij wordt mijn boek ‘Interactief presenteren’ ter waarde van € 22,50 (incl. 6% BTW) apart (afhankelijk van het aantal deelnemers) in rekening gebracht.
De prijs is exclusief locatiekosten en catering, omdat deze workshop meestal kan worden gegeven in het gemeentehuis of op een andere locatie via de partij.

Volg mij

Rosita Setz

Presentatietrainer at Rosita Setz
Sinds 1996 geeft Rosita trainingen in presentatievaardigheden in zowel de profit- als non-profit sector. Als specialist adviseert zij jou, zowel inhoudelijk als met de manier waarop je presenteert. Haar ambitie is professionals op een hoog presentatieniveau te brengen.
Volg mij

Latest posts by Rosita Setz (see all)

One Response to “Ontspannen debatteren voor politici”

  1. We hebben met 7 leden van de GroenLinks-(steun)fractie Culemborg een ‘op maat’ workshop ‘Ontspannen debatteren’ gevolgd bij Rosita. Door middel van een prettige combinatie van praktische oefeningen en heldere theorie wist ze iedereen op het puntje van hun stoel te krijgen. De drie uur die we hadden uitgetrokken, vlogen om. Voor ons was de belangrijkste les dat we te veel boodschappen stoppen in onze discussiebijdragen. Het is veel effectiever om te focussen op het punt dat je wil scoren. Andere nuttige tips gingen over het aansluiting zoeken bij de ‘opponenten’ in de raad, zowel bij het poneren van een stelling, als bij het beantwoorden van vragen. We verklappen niet te veel, want concullega’s kunnen beter zelf deze workshop volgen.

TOP