Training


Inspirerend doceren

Inspirerend doceren

door / zondag, 15 september 2013 / Gepubliceerd inworkshops - leraren

“Een goede leraar is niet alleen populair, maar leert nog steeds”

Opleiden is een veelzijdige taak, die niet valt te onderschatten: up-to-date vakkennis, omgaan met mensen, communicatief vaardig en steeds weer investeren in het samenstellen van aansprekend lesuur/college.
In de training ‘inspirerend doceren’  leer je hoe je de motivatie van leerlingen/studenten kunt optimaliseren. Centraal staat je eigen functioneren als leraar/docent, het effect van je communicatie en de interactie met de groep, hoe je de aandacht kunt vasthouden en de rol van goede feedback. Je realiseert hoe belangrijk je rol als leraar is.

Doceren = doseren
Bij leraren verwacht je bevlogenheid. Van leerlingen, studenten hoor je weleens andere verhalen. Is de leraar te veel op zijn vakkennis gericht? En vergeet hij zijn doelgroep, die met andere zaken bezig is? Lesmethodes en technieken aangepast aan de tijd van digitalisering zijn noodzakelijk. Variatie in de lessen of colleges is een must.

Aanpak
Met korte oefeningen werken we in deze tweedaagse training aan het optimaliseren van je handelen voor leerlingen/studenten.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn:

  • persoonlijke inzet en uitstraling
  • balans tussen rust en dynamiek
  • geloofwaardigheid
  • interactie
  • vasthouden van aandacht
  • retoriek en taalgebruik
  • werkvormen

Groepsgrootte en samenstelling
De groepsgrootte is maximaal 8 deelnemers. Hiermee garandeer ik voldoende aandacht voor iedere deelnemer in de groep. Iedereen krijgt de mogelijkheid een maximaal rendement uit de training te halen.
De training is zowel voor beginnende als ervaren leraren / docenten interessant. Juist de wisselwerking tussen deze twee groepen maken de training bijzonder leerzaam.

Interesse?
Deze training wordt als een op maat training met collega’s aangeboden. Valt er binnen de school of het opleidingsinstituut een groep van minimaal 5 en maximaal 8 leraren / docenten samen te stellen, neem dan contact op. Ik neem dan zo snel mogelijk de specifieke wensen met jullie door om tot een optimale training ‘Inspirerend lesgeven’ te komen. Na een gesprek volgt een offerte met een gedetailleerde trainingsinhoud en tijden. De trainingslocatie wordt in overleg bepaald.

Volg mij

Rosita Setz

Presentatietrainer at Rosita Setz
Sinds 1996 geeft Rosita trainingen in presentatievaardigheden in zowel de profit- als non-profit sector. Als specialist adviseert zij jou, zowel inhoudelijk als met de manier waarop je presenteert. Haar ambitie is professionals op een hoog presentatieniveau te brengen.
Volg mij

Latest posts by Rosita Setz (see all)

TOP