Bespeel
jouw publiek

Lees meer dan honderd tips

presenteraen leren boek setz

Interactief presenteren

Succesvol presenteren valt of staat met de overtuigingskracht van de spreker. Hoe doe jij dat? Hoe zorg jij ervoor dat je publiek geboeid raakt én blijft?

Lees in het boek 'Interactief presenteren', een persoonlijke masterclass' de antwoorden op meer dan honderd presentatievragen. Elke vraag/antwoord is een zelfstandig item en elk hoofdstuk is samengevat met presentatietips.

Het boek bestaat uit drie delen:

  • Hoe leg je met je presentatie contact met je publiek?
  • Hoe ben je als spreker boeiend en passievol?
  • Hoe zet je presentatiemiddelen succesvol in?

Dit boek 'Interactief presenteren' is praktisch en moedigt je aan om vakkundig aan de slag te gaan.

managementboek presenteren

boek bol presenteren

meer informatie

Gesigneerd boek bestellen

Mijn devies is: Deel nooit het podium met iets wat meer licht geeft dan jijzelf! In dit boek wordt gelukkig de spreker met zijn verhaal centraal gesteld, ook al komen die dominante lichtbakken aan bod. Het is een eigentijds boek over presenteren, waar je afhankelijk van je belangstelling of vraag ‘zappend’ door heen kunt gaan. Daarmee is de aanpak van het boek doelgericht, to-the-point en praktisch. Met deze snelle aanpak, schieten Rosita Setz en Christa Althof midden in de ‘presentatie’roos.

Remco Claassen, presentatiegoeroe en auteur

Het boek is helder geschreven en geeft veel praktische handvatten en kaders om in je eigen stijl te presenteren.

Marijke Lingsma, coach, spreker en auteur van de coachingskalender

Een meer dan compleet overzicht, waarin vele verschillende kanten van het ‘vak’ van presenteren worden geraakt. Het boek geeft antwoorden op vragen die relevant zijn voor iedereen die presenteert; van de scholier die een spreekbeurt moet geven, tot de professional die nog meer uit zijn presentaties wil halen. Niet alleen een must-have, maar ook een must-read!

Jerre Maas, eigenaar Presensatie®

Ondanks het feit dat SPH-studenten leren om muzische middelen toe te passen in de praktijk vinden ze het moeilijk om een presentaties levendig te brengen. Dit boek is super praktisch voor onze studenten, is verplichte leesstof en tijdens trainingsdagen worden oefeningen ontleend aan de inhoud van dit boek.

Tineke Boomsma, docente SPH

Een super compleet én praktisch boek voor iedereen die een presentatie wil geven: een echte aanrader! De meerwaarde van het boek zit voor mij in dat het niet alleen gaat over het presenteren zelf maar ook over de innerlijke processen van de presentator en dat er tips in staan hoe je je zenuwen kunt bedwingen. Ik merk duidelijke NLP invloeden; voor mij een feest van herkenning.

Judith Jobse, zangeres

Drie dingen: … helder… to-the-point… kernachtig. Gemakkelijk mee te nemen en op te zoeken. Het is een gave om deze stof zo kort en kernachtig weer te geven en toch compleet te zijn. Een aanrader voor iedereen die een presentatie voorbereidt. Zowel beginners als gevorderden.

Cocq Ouwerkerk, communicatieadviseur

Praktische blik op interactief presenteren door Rosita Setz en Christa Althof. Een overzichtelijk en zeer bruikbaar hulpmiddel bij het spreken in het openbaar. Compleet van voorbereiding tot het inzetten van middelen, van de juiste omgevingsfactoren tot de interactie met het publiek. Ook het populaire ‘online presenteren’ en de sociale media tips zijn door de auteurs in de hoofdstukken verwerkt. De diverse checklisten en oefeningen maken het boek helemaal volledig. Kortom, een must voor iedereen die goed geslaagd voor een groep wil spreken!

Henriett Somlai, cultureel communicatiespecialiste

Het onderwijs in Nederland besteedt aanmerkelijk minder aandacht aan presentatievaardigheden dan bijvoorbeeld een land als de Verenigde Staten. Dat is te betreuren, omdat er zich in ieder´s loopbaan momenten voordoen waarop het er echt ´op aan komt´; situaties die bepalend zijn voor het wel of niet bereiken van je doelstellingen en die je niet over kunt doen. De meesten van ons zijn niet opgeleid voor dit vakgebied.Een levendige, professionele en boeiende presentatie is een verademing voor de aanwezigen, laat een positieve indruk na en creëert welwillendheid voor de ideeën en de persoon van de spreker. De auteurs zijn er in geslaagd de kunst van succesvol presenteren inzichtelijk te maken in een helder en prettig leesbaar boek met talrijke direct toepasbare praktische adviezen.

Ferd van Koolwijk,organisatieadviseur, sociaal ondernemer en auteur

Een nederlandse gids voor presenteren. Prachtig boek vol handige tips.

Pacelle van Goethem, stemcoach, onderzoeker en spreker

Een aanrader dit boek. Vooral ook door de praktische insteek waarbij gericht bepaalde aspecten van een presentatie worden benoemd. Met name het hoofdstuk Visuele presentatiemiddelen vond ik interessant doordat het zo goed actuele middelen beschrijft. Een handig en praktisch boek.

Gerald Schaapman, ICT-adviseur

Het succes van een presentatie valt of staat met de overtuigingskracht van de spreker. Maar hoe zorg je ervoor dat je publiek geboeid raakt én blijft? Christa Althof en Rosita Setz geven in dit boek meer dan honderd eigentijdse adviezen. Snel en overzichtelijk passeren belangrijke do's en don'ts de revue. De auteurs gaan niet alleen in op je persoonlijke presentatie en de interactie met je publiek, maar laten ook zien waar een goede presentatie aan voldoet en hoe je tot een aansprekend verhaal kunt komen. Bovendien beschrijven zij hoe je op een slimme manier gebruik kunt maken van social media. Daarmee is deze masterclass interactief presenteren een handig naslagwerk voor iedereen die op een ontspannen, deskundige en overtuigende manier wil presenteren.

Wil je een opdracht of persoonlijke tekst in het boek, geef dit op onderstaand formulier aan. Je ontvangt een bevestiging en na betaling, stuur ik je het boek toe.

naam

adres

postcode

woonplaats

e-mailadres

persoonlijke notitie

TOP